05.05.2005.

Za petak, 3. veljače pripremamo godišnju skupštinu. Skupština ko’ skupština; standardni dnevni red, ubiranje članarine i zajedničko druženje, bez kojeg nikako ne ide. Već je i mjesto uobičajeno – IVANIĆANKA, pa čak i vrijeme – 18 sati. Poziv je u prilogu, a i ostali materijali su tu.

Možda da ovaj neformalni prostor iskoristim za nekoliko naznaka koje su karakterizirale naš rad do sada, a neke će ga obilježiti i u budućnosti:

Status aerodroma ŠARAMPOV nismo riješili i sve mi se čini da ga uskoro ni nećemo. Postojeći vlasnik zemljišta GRE-KOL ima svoje uvjete prodaje koje, držim, nitko od Grada do Kluba, ne može prihvatiti. Grad, osim toga, ne pokazuje apsolutno nikakvu volju i interes za lokalnu avijaciju i njenu infrastrukturu. Vjerojatno čekaju, kao i na drugim sličnim poljima, da ih mi dolazimo nešto moljakati, a oni će tada to eventualno uzeti u svoje razmatranje. Očito su naučeni na moljakanje i snishodljivost. Samo za ilustraciju; za veliki aeromiting za dane Grada nismo dobili ni od koga ni prebijene lipe, i pored naših prethodnih dopisa Gradu i Županiji. Valjda čekaju da ih ponovno moljakamo za nešto čime smo mi digli ime Gradu i Županiji.

Ostali dijelovi plana rada su gotovo isti. Najviše mi je žao što nismo uspjeli pronaći adekvatnog stručnjaka za obuku mlađih naraštaja u području zrakoplovstva. To je još jedan dokaz našeg narodnog običaja, kojeg smo svakodnevno svjedoci na aerodromu; a to je da se svi u sve razumiju, ali kad to treba i realizirati, tada stručnjaka uopće nema.

Suradnja s krovnom organizacijom. Ovdje se misli na Hrvatski zrakoplovni savez. Većih birokrata u državi teško da ima. Javljaju se jedino kad požuruju naplatu svoje članarine (koju ionako ne plaćamo). Inače ih nema ni u talonu. Niti oni trebaju nas, niti mi njih. Sam Bog da im država daje neke novce, pa mogu od plaće i dnevnica živjeti sami za sebe.

Za dvije godine ćemo slaviti 40-tu godišnjicu postojanja. Dovoljan razlog za početak akcije oko prikupljanja arhivskog materijala, od raznih dokumenata do starih fotografija. Možda se od svega napravi kakav zgodan video-materijal ili izložbica. Samo da se ne zaboravi da se ovdje leti već jako dugo i da s nama letenje nije ni počelo, niti će završiti.

Tražimo i urednika naše nove web-stranice. Po onoj staroj „svakog gosta tri dana dosta“, bio bi red da se klupske web-stranice skinu s adrese moje firme. Zakupit ćemo vlastitu web-adresu. No, to je lakši dio posla. Klub bi trebao iz svojih članova izabrati urednika web-stranica, koji bi gotovo dnevno !!! donosio nove materijale i informacije. Tako da stranice postanu česta meta i naših članova, ali i ostalih zainteresiranih. Bez stalnog angažmana nema koristi. Pismeniji članovi Kluba bi mogli iznositi svoja mišljenja, a ni reklame nam ne bi bile mrske.

Pozdrav svim letačima i njihovim simpatizerima,

Vaš predsjednik, Vilko Marković