Aeromiting na aerodromu Šarampov, 4. lipnja, prošao je više nego uspješno. Uspjeli smo izvesti kompletan najavljeni program. Vidjeli smo mogućnosti dva policijska helikoptera, akrobacije JAK-a 52 itd. No, najbolje će biti da krenemo redom.

Odmah ujutro su u velikom hangaru svoju izložbu postavili maketari sa zgodnim maketama razno-raznih letjelica. Do njih su mjesto zauzeli vatrogasci DVD Jalševec, koji su cijelog dana vrlo uspješno brinuli o ugostiteljskoj ponudi.

Na aerodrom su počeli dolaziti i gosti sa zmajevima i avionima. Kako smo na aerodromu cijelo vrijeme imali i graničnu kontrolu i carinu, aerodrom Šarampov je prvi put u povijesti bio i međunarodna zračna luka. To je iskoristio dvojac iz Slovenije, koji su došli kao gosti s Eurostarom.

U 10,00 je krenulo natjecanje u preciznom slijetanju zmajeva. Natjecali su se Saša Car i Josip Pućko iz AK Zagreb, Davor Novak, Darko Vranešić, Mario Vinković i Vladimir Jasek iz ZK Bjelovar, te Dragutin Mužek, Mario Tušek i Željko Knežević iz domaćeg AK Ivanić-Grad. Dakle, od 9 natjecatelja svi su uspješno obavili oba leta, a konačni rezultat je bio ovakav:

Redoslijed
Ime i prezime
Kazneni bodovi
1.
Davor Novak
7
2.
Darko Vranešić
8
3.
Dragutin Mužek
12
4.
Mario Tušek
16
5.
Josip Pućko
24
6.
Saša Car
36
7.
Mario Vinković
56
8.
Vladimir Jasek
100
9.
Željko Knežević
106

Prva trojica su dobila i prigodne nagrade; s obzirom da smo mi vinogradarski kraj i da volimo dobro vino, Novak je dobio najveći starinski pehar za točenje vina, a ostala dvojica nešto manje. Nismo zaboravili ni zadnjega, Kneževića, koji je također dobio pehar, ali nešto drugačiji !!!

U 11,00 stigli su i helikopteri policije Bell 206 i Bell 216 koji su pokazali svoje umijeće. U podne su iz AN-a 2 iskočili padobranci parakluba Maksimir i otvorili miting. JAK je prikazao svoje akrobatske mogućnosti. Naravno, ni domaći nisu izostali. Presečan, Lacković i Marković su u svojim ultralightima pokazali da ni oni ne zaostaju za mogućnostima generalne avijacije. Mnogi naši posjetitelji su se prvi puta upoznali i s tom vrstom avijacije. U vrlo preciznoj satnici su nakon toga nastupili gosti iz AK Zagreb Vidović i Zemljić u motornim jedrilicama Falke, potom gosti iz Varaždina s Diamond Katanom, pa Piper 28 iz AK Krapina i Cessna 172 kolege Mravinca iz Gradiške. Naravno, padobranci su iskoristili prisutnost AN-a 2 i nekoliko puta iskočili.

Iza 15,00 započelo je natjecanje u preciznom slijetanju aviona. Poredak i natjecatelji su u slijedećoj tabeli:

Redoslijed
Ime i prezime
Kazneni bodovi
1.
Branko Vidović
AK Zagreb
42
2.
Zlatko Zemljić
AK Zagreb
46
3.
Predrag Crnko
AK Zagreb
66
4.
Miroslav Nessek
AK Zagreb
79
5.
Vilko Marković
AK Ivanić-Grad
133
6.
Josip Lacković
AK Ivanić-Grad
219
7.
Radman
236
8.
Tomislav Presečan
AK Ivanić-Grad
242
9.
Davor Ištvanić
AK Ivanić-Grad
424
10.
Damir Horvat
AK Ivanić-Grad
600

I ovdje su podijeljene nagrade prvoj trojici, a Horvat je također dobio poseban poklon !!!

S obzirom da je sve proteklo u redu, držimo da se trebamo zahvaliti svim sudionicma i natjecateljima. Na samom mitingu smo to ostvarili tako da su svi sudionici bili počašćeni jednim obrokom i pićem. (Kažu da su mladi vatrogasci to dobro skuhali.) A natjecateljima smo poklonili majicu i kapu s našim grbom. Dakle, za uspjeh mitinga su zaslužni i svoj doprinos su dali:

-vatrogasci DVD Jalševac
-mladi maketari
-postrojba specijalne policije iz Lučkog
-piloti zmajeva i aviona
-padobranci
-posada AN-a 2 iz Osijeka
-Dinko Vodanović, glavni sudac
-Mate Čalušić, sudac
-Marijan Picak, stručna koordinacija
-Igor Čičak, kontrolor letenja uz asistenciju drugih kontrolora (mladog Vlašića, Horvata i Di Giorgia)
-Boris Kovačić, gradonačelnik Ivanić-Grada
-Tomislav Žugec, razglas
-Dragutin Čvoriščec, koji je u zadnji tren priskočio u pomoć i očistio cijeli aerodrom od trave
-i veliki broj članova domaćina AK Ivanić-Grad, bez kojih svega toga ne bi bilo.