25.1.2006.

Za petak, 3. veljače pripremamo godišnju skupštinu. Skupština ko’ skupština; standardni dnevni red, ubiranje članarine i zajedničko druženje, bez kojeg nikako ne ide. Već je i mjesto uobičajeno IVANIĆANKA, pa čak i vrijeme – 18 sati. Poziv je u prilogu, a i ostali materijali su tu.

Možda da ovaj neformalni prostor iskoristim za nekoliko naznaka koje su karakterizirale naš rad do sada, a neke će ga obilježiti i u budućnosti:

Status aerodroma ŠARAMPOV nismo riješili i sve mi se čini da ga uskoro ni nećemo. Postojeći vlasnik zemljišta GRE-KOL ima svoje uvjete prodaje koje, držim, nitko od Grada do Kluba, ne može prihvatiti. Grad, osim toga, ne pokazuje apsolutno nikakvu volju i interes za lokalnu avijaciju i njenu infrastrukturu. Vjerojatno čekaju, kao i na drugim sličnim poljima, da ih mi dolazimo nešto moljakati, a oni će tada to eventualno uzeti u svoje razmatranje. Očito su naučeni na moljakanje i snishodljivost. Samo za ilustraciju; za veliki aeromiting za dane Grada nismo dobili ni od koga ni prebijene lipe, i pored naših prethodnih dopisa Gradu i županiji. Valjda čekaju da ih ponovno moljakamo za nešto čime smo mi digli ime Gradu i županiji.

Ostali dijelovi plana rada su gotovo isti. Najviše mi je žao što nismo uspjeli pronaći adekvatnog stručnjaka za obuku mladih naraštaja u području zrakoplovstva. To je još jedan dokaz našeg narodnog običaja, kojeg smo svakodnevno svjedoci na aerodromu; a to je da se svi u sve razumiju, ali kad to treba i realizirati, tada stručnjaka uopće nema.

Suradnja s krovnom organizacijom. Ovdje se misli na Hrvatski zrakoplovni savez. Većih birokrata u državi teško da ima. Javljaju se jedino kad požuruju naplatu svoje članarine (koju ionako ne plaćamo). Inače ih nema ni u talonu. Niti oni trebaju nas, niti mi njih. Sam Bog da im država daje neke novce, pa mogu od plaće i dnevnica živjeti sami za sebe.

Za dvije godine ćemo slaviti 40-tu godišnjicu postojanja. Dovoljan razlog za početak akcije oko prikupljanja arhivskog materijala, od raznih dokumenata do starih fotografija. Moda se od svega napravi kakav zgodan video-materijal ili izložbica. Samo da se ne zaboravi da se ovdje leti već jako dugo i da s nama letenje nije ni počelo, niti će završiti.

Tražimo i urednika naše nove web-stranice. Po onoj staroj svakog gosta tri dana dosta, bio bi red da se klupske web-stranice skinu s adrese moje firme. Zakupit ćemo vlastitu web-adresu. No, to je laki dio posla. Klub bi trebao iz svojih članova izabrati urednika web-stranica, koji bi gotovo dnevno !!! donosio nove materijale i informacije. Tako da stranice postanu česta meta i naših članova, ali i ostalih zainteresiranih. Bez stalnog angažmana nema koristi. Pismeniji članovi Kluba bi mogli iznositi svoja mišljenja, a ni reklame nam ne bi bile mrske.

Pozdrav svim letačima i njihovim simpatizerima,

Vaš predsjednik, Vilko Marković

Redoslijed
Ime i prezime
Kazneni bodovi
1.
Davor Novak
7
2.
Darko Vranešić
8
3.
Dragutin Mužek
12
4.
Mario Tušek
16
5.
Josip Pućko
24
6.
Saša Car
36
7.
Mario Vinković
56
8.
Vladimir Jasek
100
9.
Željko Knežević
106

Prva trojica su dobila i prigodne nagrade; s obzirom da smo mi vinogradarski kraj i da volimo dobro vino, Novak je dobio najveći starinski pehar za točenje vina, a ostala dvojica nešto manje. Nismo zaboravili ni zadnjega, Kneževića, koji je također dobio pehar, ali nešto drugačiji !!!

U 11,00 stigli su i helikopteri policije Bell 206 i Bell 216 koji su pokazali svoje umijeće. U podne su iz AN-a 2 iskočili padobranci parakluba Maksimir i otvorili miting. JAK je prikazao svoje akrobatske mogućnosti. Naravno, ni domaći nisu izostali. Presečan, Lacković i Marković su u svojim ultralightima pokazali da ni oni ne zaostaju za mogućnostima generalne avijacije. Mnogi naši posjetitelji su se prvi puta upoznali i s tom vrstom avijacije. U vrlo preciznoj satnici su nakon toga nastupili gosti iz AK Zagreb Vidović i Zemlji u motornim jedrilicama Falke, potom gosti iz Varaždina s Diamond Katanom, pa Piper 28 iz AK Krapina i Cessna 172 kolege Mravinca iz Gradiške. Naravno, padobranci su iskoristili prisutnost AN-a 2 i nekoliko puta iskočili.

Iza 15,00 započelo je natjecanje u preciznom slijetanju aviona. Poredak i natjecatelji su u slijedećoj tabeli:

Redoslijed
Ime i prezime
Kazneni bodovi
1.
Branko Vidović
AK Zagreb
42
2.
Zlatko Zemljić
AK Zagreb
46
3.
Predrag Crnko
AK Zagreb
66
4.
Miroslav Nessek
AK Zagreb
79
5.
Vilko Marković
AK Ivanić-Grad
133
6.
Josip Lacković
AK Ivanić-Grad
219
7.
Radman
236
8.
Tomislav Presečan
AK Ivanić-Grad
242
9.
Davor Ištvani
AK Ivanić-Grad
424
10.
Damir Horvat
AK Ivanić-Grad
600

I ovdje su podijeljene nagrade prvoj trojici, a Horvat je također dobio poseban poklon !!!

S obzirom da je sve proteklo u redu, držimo da se trebamo zahvaliti svim sudionicma i natjecateljima. Na samom mitingu smo to ostvarili tako da su svi sudionici bili počašćeni jednim obrokom i pićem. (Kažu da su mladi vatrogasci to dobro skuhali.) A natjecateljima smo poklonili majicu i kapu s našim grbom. Dakle, za uspjeh mitinga su zaslužni i svoj doprinos su dali:

-vatrogasci DVD Jalevac
-mladi maketari
-postrojba specijalne policije iz Lučkog
-piloti zmajeva i aviona
-padobranci
-posada AN-a 2 iz Osijeka
-Dinko Vodanović, glavni sudac
-Mate alui, sudac
-Marijan Picak, stručna koordinacija
-Igor Čičak, kontrolor letenja uz asistenciju drugih kontrolora (mladog Vlaia, Horvata i Di Giorgia)
-Boris Kovačić, gradonačelnik Ivanić-Grada
-Tomislav Žugec, razglas
-Dragutin Čvorišćec, koji je u zadnji tren priskočio u pomoć i očistio cijeli aerodrom od trave
-i veliki broj članova domaćina AK Ivanić-Grad, bez kojih svega toga ne bi bilo.