CROSS BAR

SKY STARS

CONTEST *

Na sastanku u utorak, 14.09., smo dogovorili da idemo u organizaciju zadnje ovogodišnje manifestacije u organizaciji našeg aerokluba. To smo i inače obvezni po našem godišnjem planu rada. No, to i nije neka obveza, jer se svi veselimo druženju prije zimske sezone.

No, odlučili smo da ovaj put nećemo ići uhodanim stazama klasičnih aeromitinga. Pa već smo svi pomalo umorni i zasićeni od standardnih programa. Osim toga, u zadnje vrijeme je bilo puno prvoklasnih mitinga sa velikim brojem letjelica, s akrobacijama i sa sličnim uobičajenim točkama. Spomenimo samo Lučko.

Dakle, AK „Ivanić-Grad“ će početkom listopada organizirati nešto malo drugačije. Odlučili smo se za natjecanje u kojem će se birati najljepši avion, najljepši motorni zmaj, ali i najljepša – kopilotkinja.

Vrlo jednostavno, jakom reklamom očekujemo puno naših prijatelja pilota sa svojim letjelicama. Isto tako se nadamo da ćemo plakatima i reklamama na našem radiju dobiti i puno posjetitelja, među kojima će biti i potencijalne kopilotkinje. One se trebaju samo javiti organizatoru, reći svoje ime i time ulaze u natjecanje. Najprije će se među njima izabrati (slučajnim odabirom) žiri od 5 članica, koje će potom birati najljepši avion i najljepši zmaj.

Iza  toga stručni žiri pilota, sastavljen slučajnim odabirom iz šešira, će birati najljepšu kopilotkinju. I to nakon što se svaka od njih predstavi svojim imenom. Neće se tražiti ništa posebno, osim da ima želju da bude kopilotkinja u jednom od naših aviona. To će ujedno biti i nagrada najljepšoj – da poleti iznad Ivanić-Grada u jednom panoramskom letu. A može birati i akrobatski let iznad Grede. Odmah napominjemo da godine nisu važne. Siguran sam da će žiriju biti zadovoljstvo da ima što veći broj kandidatkinja.

Dio pilota će se moći natjecati i u preciznom slijetanju.

Prema tome, očekujemo veliki broj posjetitelja i sudionika. Zbog toga ćemo se i mi prilagoditi vremenskim prilikama, kako bi događanje bilo vrhunsko. U tom smislu predviđamo čak 4 moguća termina – 3., 8., 10. ili 17. listopada od 12 sati nadalje. Riječ je o 3 nedjelje i petku povodom Dana nezavisnosti. Konačni termin ćemo odabrati 4 dana prije same manifestacije, kad će meteorolozi moći s velikom sigurnosti prognozirati vremenske prilike.

Tako će započeti i udarna propagandna kampanja u ta četiri dana plakatima, radijskim spotovima i emisijama.

Na Gredi bi trebala biti i ugostiteljska ponuda, tako da bismo imali zaokruženi  program, jer računamo na podršku naših sugrađana, pogotovo onih mlađih. Iskoristit ćemo priliku da ih sve na prihvatljiv način obavijestimo o našem radu, ali i o statusu našeg letjelišta Greda. Tako ćemo taj dan moći i nazvati „DAN OTVORENIH VRATA LETJELIŠTA GREDA“.

* Mnogi se pitaju kakav je to naziv manifestacije. Mi im možemo samo reći da dođu na Gredu i sve će saznati.