Tužna vijest pogodila je sve ljubitelje zrakoplovstva u nedjelju 10.6.2012. Napustio nas je najljepši i najzarazniji osmijeh što ga viđasmo družeći se sa ljubavlju prema svemu što ima veze s nebom.Napustila nas je Jasna Sviben, djevojka koju smo viđali na svim našim aerodromima,a pamtili po pozitivnoj vibri koju je širila oko sebe svojim elanom i ljubavlju za padobranstvo. Kad bi ste ju prvi puta vidjeli kako nosi svoju opremu, zapitali bi ste se-nije li ova krhka djevojka zalutala.Svojim stasom i izgledom prije bi spadala u modne vode a ne u surovi svijet zrakoplovstva. No tada bi ušla u avion ili sjela na motornog zmaja i za nekoliko minuta otvarajući padobran ,otjerala svaku sumnju promatraća.Bila je otvorena,puna života,puna traženja novog.Poznanstva je sklapala u sekundi,a kad bi je vidjeli drugi puta,imali ste dojam da je znate oduvijek jer taj njezin osmjeh pamtili su valjda i devedestgodišnjaci u slučajnom prolazu…..

Rulet što ga zovemo životom istrgnuo je taj osmjeh između nas kao drska krađa,kao gubitak zdravog zuba nesretnim slučajem,te sad dugo dugo nećemo otvoriti usne na osmjeh jer nam nedostaje taj dio nas.Svojim životom,svojom energijom ostavila si trag u svima nama.

Jasna,vjerujemo da si sada na boljem mjestu,znamo da anđeli imaju krila i da si sad jedna od njih u prostranstvima nebeskog plavetnila koje si toliko voljela.Plovi mirno dok se ponovo ne vidimo.

Obitelji i prijateljima Jasne Sviben iskreno saućešće od članova Aerokluba Ivanić Grad