Kao što je bilo i najavljeno, našu smo skupštinu održali na „Ivanićanki“ 24. veljače  od 18 sati. S proceduralnim točkama nije bilo ničeg posebno novog, što znači da smo odradili predloženi dnevni red bez ikakvih problema. Uobičajeni izvještaji o radu u protekloj godini, financijski izvještaji i planovi za 2011.

Imali smo i veliki broj gostiju, na što smo posebno ponosni, jer nam to pokazuje da nešto značimo u ovoj sredini. Bili su tu Dražen Bastalić, predsjednik Gradskog vijeća i naš član, Boris Kovačić, gradonačelnik, Ilija Krištić, dogradonačelnik, Mate Čalušić (ZTK), Davor Banći, tajnik ZTK, predstavnici avio-modelara, predstavnici aero-klubova iz Kutine, Dubrave, Popovače, Bjelovara i Preloga.

Najviše vremena se potrošilo, naravno, na pravni status letjelišta Greda i informacije koje su pristigle iz Agencije za civilno zrakoplovstvo, koja će se ubuduće usredotočiti na problem aerodromskih dozvola, pilotskih dozvola  i plovidbenosti letjelica. Saznali smo da Agencija itekako prati naš rad i putem naše web-stranice, te da će u slijedećem razdoblju sve više pažnje posvećivati regulaciji i kontroli pozitivnih propisa.

I tu je nastao mali tajac. Upravo zbog neimanja službene registracije za Gredu, izvjetitelji  o našem radu tijekom lanjske godine (Čvorišćec, Presečan i Marković) su nekoliko puta naglasili da polako ulazimo u zonu sumraka, jer ni jedan ozbiljan aero-klub ne može normalno funkcionirati bez letjelišta. Tako ispada da smo sve naše lanjske akcije izveli, zapravo, ilegalno i imali sreću da se ništa ozbiljno nije dogodilo. I opet se raspravljalo o hrvatskom problemu malih aerodromu. U ovaj dio rasprave su se uključili kolege iz Bjelovara i Popovače i pokazali kako su oni riješili problem oko korištenja zemljišta u suradnji s lokalnom samoupravom.

Skupština se završila ugodnim druženjem i, kao što je naš dobar običaj, uz iće i piće. Na video-platnu su se cijelo vrijeme mogle vidjeti prekrasne scene letenja u režiji naših pilota.

I taman, kad se trebao napisati ovaj izvještaj o skupštini došao nam je iz županije vrlo važan dokument, a koji je dio ove duge sage zvane “Greda”. Župan nas izvješćuje da je prihvatio naše i gradske prijedloge, te da će se u novim izmjenama Prostornog plana Zagrebačke županije konačno uvrstiti aerodrom Greda. Tu bismo parafrazirali Neila Armstronga: “To je mali korak za županiju, ali veliki za naš aeroklub”.

Citirani dokument možete vidjeti u potpunosti ovdje.