Prenosimo vijest  iz Večernjeg lista: U Tugonici kod Marije Bistrice nešto prije 15 sati popodne nepoznati počinitelj pokušao je ukrasti ultralaki avion TL32 Tajfun, koji je bio na travnatoj pisti Aerokluba Bistrica.

Prema mišljenju dopredsjednika kluba Matije Margetića, čiji je avion također bio tamo parkiran, radi se o nekom nepromišljenom mladiću, jer je počinitelj svoj bicikl ostavio iza kućice aerokluba.

– Tako nešto se nikad prije nije dogodilo. Počinitelj je skinuo cerade s aviona, provalio u njega, uspio upaliti avion, no to sigurno nije netko tko zna letjeti. Vjerojatno nije ni uspio poletjeti, nije ni pokušao na pistu, već je rulao po travnatom terenu i zapeo za grmlje te se prevrnuo na nos. Onda se valjda uplašio i pobjegao – misli Matija Margetić.

Neslužbeno doznajemo da slučajni prolaznik cestom vidio avion nosom u zemlji, repom u zraku i nekoga kako bježi, pa obavijestio policiju. Na mjesto događaja osim policije stigli su i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zabok koji su avion spustili na kotače.

Ultralaka letjelica navodno vrijedi pet do šest tisuća eura, a vlasnik je Zdravko Erdelja iz Zagreba, koji je kratko kometirao ovaj bizaran pokušaj krađe:
– Avion je dosta star, ja ga imam tek godinu dana i ne letim često. Ne znam kolika je šteta, to je teško procijeniti zasad.