Na redovitoj godišnjoj skupštini našem aeroklubu pridružili su se i aeromodelari Ivanić Grada.Nakon više razgovora sa njihovim voditeljem Borisom Bilandžićem,došli smo do zaključka da će njihova aktivnost dati novu kvalitetu našem klubu i da nema potrebe za osnivanjem nove udruge koja bi okupljala aeromodelare.Naime radi se o ljudima koji vrlo aktivno rade i lete svojim modelima,svakodnevno se usavršavaju i imaju prepoznatljivost u aeromodelarskim krugovima.Svoju aktivnost obavljat će na letjelištu Greda i nakon vrlo kratkog vremena mogu ustvrditi da su oni najaktivnija sekcija aerokluba Ivanić Grad, jer su letačke aktivnosti zmajara i ultralakih zrakoplova smanjene na minimum zbog svima znanog problema ne postojanja registracije letjelišta Greda.Uskoro će na našim stranicam aeromodelari imati poseban prostor gdje ćete moći čitai o njihovim aktivnostima,tehnici i natjecanjima.U galeriji svakako pogledajte njihove jurilice a evo i kratkog predstavljanja od strane njihovog voditelja Borisa Bilandžića:

Aeromodelari su se u ovom sastavu okupili tek nedavno, u listopadu 2010. god.

Prvi su počeli  Ivan i Petar, nešto ozbiljnije sredinom 2008. god. kupovinom prvih “ozbiljnijih “ modela aviona . Tada su još letjeli sami po Ivaniću, a onda smo 2010. god. i mi ostali članovi aeromodelara kupili prve aviončiće na RC upravljanje.  Svi smo počeli kupovinom najobičnijih  2 kanalnih modela i izradom depronskih modela.

Još uvijek ne znajući jedni za druge , letjeli smo na  starom aerodromu dok se nismo slučajno sreli na Naftalanu i tad se upoznali.

Od tada smo zajedno stalno letjeli , napravili mnogo modela i podosta naučili o aeromodelarstvu.

Na zadnjoj  god. skupštini Aero kluba Ivanić Grada, postali smo i aeromodelarska sekcija Aero kluba.

Sada u“ RC-IG“ aeromodelarima ima uvijek desetak letnih modela(oko 20 sveukupno).

Tu su motorne jedrilice, 3D elektro  modeli od raznih materijala izrade, a ima i motornih 2-taktnih i 4-taktnih  metanolaca  modela klasa 3D,F3A, Trenera  s kojima letimo na aerodromu Ivanić Grada i  s kojima možemo sudjelovati u susretima klubova.

Želja nam je proširiti članstvo i zanimanje za ovaj predivan hoby, organiziranje  mitinga

modelara okolnih klubova na našem aerodromu te češća druženja radi što bolje

promocije i zanimanja za  aeroklub i aeromodelarstvo kod  mladih naraštaja i pučanstva.

Dosadašnje letove i padove, izrade modela , panorame Ivanića i slično možete popratiti na kanalima vrijednih članova modelara .

Boboeasy               http://www.youtube.com/user/zvukcentar?feature=mhum

Gjuro                           http://www.youtube.com/user/rogju2001

Eewan             http://www.youtube.com/user/eewan123

Vuna 44            http://www.youtube.com/user/vuna44

kontakt telefon za informacije vezane uz aeromodelare Boris 091 508 4763